Marcel Vela: „România riscă să intre în recesiune!”


România riscă să intre în recesiune, este de părere senatorul PNL Marcel Vela. Acesta solicită coaliției de guvernare să regândească bugetul, pe baze reale.

Marcel Vela, liderul liberalilor cărășeni a transmis într-o conferință de presă că anul 2019 va fi un an în care România va intra în recesiune, din cauza bugetului gândit de colaiția de guvernare. De asemenea liderul liberalilor cărășeni a declarat că bugetul este construit pe bani care nu există, care nu vor acoperi cheltuielile. ”Având în vedere faptul că săptămâna viitoare va fi reanalizat bugetul în Parlamentul României, iar pentru a nu fi reactivi după ce bugetul va fi introdus în plenul comun al celor două Camere spre dezbatere și aprobare, doresc să atragem atenția asupra faptului că PSD și ALDE au falsificat datele din buget. Din această cauză, România, în 2019, riscă să intre în recesiune. Parlamentarii PNL vor susține, săptămâna viitoare, ca bugetul să fie reașezat, pe baza corecte și reale, pentru că, dacă nu garantezi realitatea veniturilor din buget, nu garantezi nici realitatea cheltuielilor din buget, iar acest lucru poate face mult rău României. Fiind construit pe bani falși, care nu există, singurii vinovați pentru situația gravă în care ne aflăm acum sunt partidele din coaliție, care în ciuda solicitărilor repetate ale noastre de a prezenta proiectul bugetului de stat, și chiar fiind obligați de lege, au amânat nepermis de mult prezentarea bugetului, care în loc să fie aprobat în 2018 pentru 2019, a fost adus în Parlament în 15 februarie anul acesta”, a afirmat senatorul Marcel Vela.

În acest buget, care a fost aprobat cu majoritatea PSD-ALDE, liberalii s-au opus prevederilor lui, deoarece nu sunt clare unele lucruri care urmează a fi făcute în 2019. Mai exact, afirmă senatorul PNL, nu se oferă resurse financiare pentru tronsoanele de autostradă Sibiu – Pitești, autostrada Unirii (Tg. Mureș – Iași – Ungheni), apoi autostrada de centură a Bucureștiului sau Drumul express Craiova – Pitești.
De asemenea, potrivit lui Marcel Vela, nu există prevăzute nici resursele financiare pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova și Iași, iar amendamentul PNL pentru 5% din PIB pentru educație a fost respins. Parlamentarul de Caraș-Severin susține că nu se găsesc soluții financiare pentru generalizarea învățământului after school, pentru programul de generalizare a mesei diversificate în școli și nici pentru programul profesional de învățământ. Totodată, la capitolul medicină nu sunt prevăzute fonduri pentru prevenție, ci doar pentru cheltuieli curente, în timp ce autoritățile locale sunt sufocate de plata cu cheltuielile sociale.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *