Mărşăluitorii de top ai Reşiţei au întrerupt pregătirea centralizată. Calificarea la Olimpiadă e încă posibilă

Mărşăluitorii reşiţeni care sperau să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui să mai aştepte. Narcis Mihăilă şi Marius Cocioran au întrerupt cantonamentul de la Buziaş şi îşi continuă acum pregătirea la domiciliu, precizează antrenorul Octavian Măzăran.

„Am încetat pregătirea centralizată, recomandând sportivilor să se izoleze acasă şi să încerce să-şi menţină condiţia fizică prin exerciţii la domiciliu. Narcis Mihăilă şi Marius Cocioran, sportivi cu şanse de calificare la Olimpiadă, s-au autoizolat, iar locuinţele lor au fost dotate cu bicletă şi bandă de alergat, pentru a-şi continua pregătirea pe toată durata stării de urgenţă. Ceilalţi atleţi reşiţeni vor continua şi ei cu exerciţii specifice. Din punctul nostru de vedere, este foarte bine că s-a amânat cu un an desfăşurarea Jocurilor Olimpice, salutăm decizia CIO, deoarece se vor oferi în continuare şanse sportivilor care se aflau în plină campanie de calificare. Vreau să transmit şi eu tuturor cel mai important mesaj din această perioadă: staţi acasă şi fiţi responsabili” a declarat antrenorul Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea.

După încheierea crizei provocate de coronavirus va urma o reconfigurare a calendarului competiţional, care va programa alte concursuri de calificare pentru Tokyo 2021. În acelaşi context, este avută în vedere şi amânarea Campionatului Mondial de atletism din 2021, pentru anul 2022, a mai precizat Octavian Măzăran.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *