Masca, un accesoriu obligatoriu și în Banatul de munte


Județul Caraș-Severin se alătură, de astăzi, județelor în care este obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise. Fie că ne aflăm în piețe, stații sau gări, la Cascada Bigă sau vizităm alte obiective turistice masca a devenit un accesoriu care nu mai poate fi evitat.
În urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre prin care masca devine obligatorie în spațiile deschise aglomerate cum ar fi: piețe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețe de vechituri, zone de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), în punctele de trecere a frontierei, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, precum și la obiectivele turistice.

Sunt exeptați de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport și copii sub 5 ani.

Măsura este valabilă pe perioada stării de alertă.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *