Massimo Lucchesi dă o mână de ajutor fotbalului reșițean! Reputatul tehnician va colabora cu antrenorii pepinierei fotbalistice din Valea Domanului

Pepiniera fotbalistică din Valea Domanului a fost vizitată săptămâna aceasta de un important oaspete din Italia. Massimo Lucchesi, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din Peninsulă, a venit în municipiul de pe Bârzava pentru a da și antrenorilor reșițeni rețeta succesului în fotbal. Se spune despre Massimo Lucchesi că este omul care a influențat cel mai pregnant metodica predării fotbalului în ansamblul lui. La fel cum Guardiola sau Mourinho au schimbat fotbalul prin inovațiile lor, Lucchesi a analizat și aranjat factorii jocului într-un proces didactic cursiv și logic, ușor de implementat de orice tehnician. Rețetele succesului au ajuns în aceste zile și la Reșița, reputatul tehnician fiind prezent timp de două zile în mijlocul antrenorilor și copiilor de la centrul de juniori din Valea Domanului. Venirea sa la Reșița se datorează în mare măsură bunei colaborări cu Ciprian Urican, noul coordonator al pepinierei fotbalistice reșițene, dar și deschiderii manifestate de factorii de decizie din municipiul de pe Bârzava. Astăzi, în cea de-a doua zi a vizitei sale, Massimo Lucchesi a participat și la o conferință de presă, împreună cu Ioan Popa, primarul municipiului, Cristi Bobar, directorul clubului, și Ciprian Urican, coordonatorul centrului de juniori. Încă din start, oaspetele italian a ținut să precizeze că succesul în fotbal vine doar grație muncii în echipă și adaptării permanente la noutățile din domeniu.

„Cel mai bun antrenor din lume nu poate face nimic de unul singur, pregătirea fotbalistică a copiilor și tinerilor e un proces complex. E necesar să ai ideile, dar e important și modul în care lucrezi pe teren, iar antrenorii trebuie să înțeleagă că trebuie să colaboreze. Fotbalul se schimbă în permanență, dacă vezi un meci de acum 10-15 ani, observi diferențele, așa că trebuie să aplici noile metode de antrenament”, a declarat Lucchesi.

„Ce vrem noi – și îi mulțumesc lui Cristi Bobar, pentru că de la el au plecat aceste idei – vrem să îmbunătățim modalitatea de antrenament la centrul de copii și juniori. Eu sunt deja de doi ani și jumătate la Primăria Reșița., m-am bucurat că avem un număr mare de copii și juniori la club, dar n-am simțit că vine foarte multă calitate din spate; o spun cu sinceritate și deschis. Constatarea pe care a făcut-o Cristi Bobar este că multe pleacă din metodica de antrenament. De aici cred că ar trebui să pornim. Avem șansa de a-l avea pe acest om lângă noi ca să ne ajute, îi mulțumesc și îi spun bun-venit”, a spus, la rândul său, primarul Ioan Popa.

Ieri, în prima zi a vizitei efectuate la Reșița, Massimo Lucchesi a urmărit antrenamentele desfășurate la toate grupele de vârstă, de la 6 la 18 ani, după care a avut și o întâlnire de lucru cu antrenorii centrului. Astăzi, oaspetele italian și colegul Ciprian Urican au efectuat antrenamente demonstrative, la sfârșitul zilei fiind programată o nouă ședință cu antrenorii. Massimo Luchesi va continua colaborarea cu CSM Reșița, au precizat astăzi oficialii clubului. Italianul va ține legătura cu Ciprian Urican și va veni periodic în Valea Domanului, pentru a evalua progresele făcute în urma aplicării noilor metode de antrenament.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*