Matei Lupu a demisionat! Marcel Vela: „O pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp!”


O pată pe imaginea Ministerului, astfel a catalogat Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, dosarul permiselor de port armă în care sunt implicați polițiștii cărășeni. Totodată Marcel Vela a anunțat că Matei Lupu a demisionat și că mâine va fi numit un alt prefect în Banatul de munte.
Peste 40 de suspecți și inculpați sunt audiați în scandalul armelor! Printre aceștia se numără Matei Lupu! Dar și fostul și actualul șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisarii Nicolae Cernea și, respectiv, Ștefan Radu. Marcel Vela spune că situația este una deosebit de gravă și i-a felicitat pe angajații DGA și DIICOT pentru destructurarea acestei rețele. Demnitarul a declarat că faptele din acestea sunt o pată pe imaginea ministerului și este sigur că cei vinovați vor plăti.
„Într-adevăr, este un caz grav, dar trebuie să observăm că în același timp și alți polițiști, în speță DGA împreună cu procurorii DIICOT, și-au făcut datoria și au destructurat această rețea. Sunt excepții, ca în orice situație pe care o întâlnim și în alte domenii de activitate. Această situație de la Caras-Severin ne întristează și ne și deranjează pe cei din Ministerul Afacerilor Interne și pe toți cei care își fac datoria. O văd ca o pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp. (…)„Îl tratez ca pe o boală care trebuie tratată cu multă celeritate, cu responsabilitate și cât mai urgent, motiv pentru care DGA și-a făcut pe deplin datoria, este pe front împreună cu procurorii DIICOT. La Caraș-Severin, cei care au greșit vor plăti, în urma anchetelor penale se va decide clar vinovăția celor implicați în această rețea”, a declarat Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, în această dimineață, la Digi24.
Matei Lupu, prefectul județului Caraș-Severin, a primit control judiciar pentru 60 de zile. El este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri. Marcel Vela a declarat că Matei Lupu a demisionat.
„Prefectul mi-a înaintat demisia. Și-a dat demisia singur și mâine, în ședința de guvern, vom numi alt prefect. Acolo există o situație mai delicată, nu există nici subprefect, mâine vom clarifica aceste aspecte”, a precizat ministrul.
Vă reamintim că Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, pe raza județului Caraș-Severin, dintre care una la sediul unei instituții din cadrul M.A.I., într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *