La mulți ani, Mick Jagger și Roger Taylor!

Sărbătoriții de astazi!

La mulți ani, Mick Jagger!

Sir Michael Philip „Mick” Jagger, nascut pe 26 iulie 1943, Dartford, comitatul Kent, Marea Britanie, este cunoscut in special pentru cariera de muzician rock, actor, compozitor, producator muzical, de cinema si impresar, de asemnea fiind cunoscut pentru faptul ca a fost co-fondador al grupului de rock The Rolling Stones.

Fiul lui Basil Joseph Jagger, profesor de sport, cunoscut in Anglia pentru ca a introdus baschetul in insula, a avut propriul sau program de TV unde Chris, fratele mai mare al lui Mick, a fost unul din modelele sale. Mama sa, Eva Scutt, australiana, s-a dedicat casei si copiilor.

Michael a studiat in „Maypole Primary” si in „Wentworth Country Primary School” (unde l-a avut printre colegi pe Keith Richards, pe care-l va intalni peste ani, si “va da viata “ formatiei Rolling Stones). Scoala secundara a facut-o la „Dartford Grammar School” iar notele sale bune ii vor permite sa aspire la un loc in „London School of Economics” (unde va abandona pentru totdeauna pe Mike pentru Mick). Niciodata nu a terminat facultatea deoarece s-a convertit intr-un Rolling Stones. De mic a fost interesat de muzica, fiind inclinat spre Rythm’n Blues, iar la 15 ani a inceput cu acordeonul. La mijlocul anilor 1980, Jagger a hotarat sa se desparta de grup si sa inceapa o cariera solistica, pe care cu trecerea anilor o va imparti cu formatia . In 1984 a participat ca artist consacrat , invitat la o “reuniune “ cu tema Michael Jackson: State of Shock. In 1985 activa asociat grupului in actiunea Live Aid, alaturi de Tina Turner, si participa intr-un video cu David Bowie (Dancing In The Street). In afara discului celor de la Rolling Stones „Undercover”, Mick Jagger a decis sa debuteze ca solist. Pentru aceasta a recrutat muzicieni de talia lui Pete Townshend, Herbie Hancock, Jeff Beck si Carlos Alomar; si a unor producatori de talia lui Bill Laswell si Nile Rodgers.

Prima bucata a fost „Just Another Night”, care s-a transformat in single-ul cel mai celebru din traiectoria de solist a lui Sir Mick (a ocupat numarul 12 in Billboard Hot 100). Dar cu trecerea anilor , Jagger reneaga acest cantec „trebuie tinut cont de nivelul tehnicii de inregistrare care se folosea atunci. Are un puternic ecou de fundal. Erau timpurile de pionierat si inregistrarea nu era considerata rea “ declara acum cantaretul lui Rolling Stone. Al doilea album al sau a iesit in 1987: Primitive Cool. Anul urmator, intra in Rock and Roll Hall of Fame si apare alaturi de Bruce Springsteen si George Harrison. Al treilea album s-a editat in 1993, „Wandering Spirit”, in care-l are ca invitat pe Lenny Kravitz. A asteptat pana in 2001 pentru al patrulea album, Goddess in the Doorway”. Ultimul sau album a fost in 2007, „The very best of Mick Jagger” cu un single „Charmed life”. Cariera sa cinematografica a inceput cu filmul Performance, interpretat de el in anul 1968. Doi ani mai tarziu a aparut in Ned Kelly, iar apoi in anul 1992 in Freejack.

In 2001 a infiintat propria companie cinematografica, Jagged Films, al carui prim proiect a fost Enigma, o drama ce se petrece in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In 2008 a fost coproducatorul si scenaristul filmului Shine a Light, regizat de Martin Scorsese si al carui subiect este inspirat din industria discografica.

Lui Mick ii plac poezia, pictura moderna si sculptura. Citeste reviste de benzi desenate iar scriitorii sai favoriti sunt Bulgakov, M. R. James si Harold Pinter. Il fascineaza hainele de buna calitate, destinatiile de vacanta sofisticate si restaurantele scumpe . Mick are un caracter comunicativ, narcisist si este un extrovertit, ii place exhibitionismul si in acest scop a incercat si a reusit ca grupul The Rolling Stones sa fie grupul cel mai polemizat si mereu in centrul atentiei presei.

In ceea ce priveste viata sa sentimentala, exista atatea informatii ca ar trebui un capitol foarte amplu in biografia sa. A inceput cu Marianne Faithfull. Totul se termina cand Marianne pierde o sarcina. A trebuit sa astepte pana pe 12 mai 1971 pentru ca Mick Jagger sa renunte la celibat: Bianca Rosa Pérez Moreno de Macís, din inalta societate nicaraguana, a fost aleasa pentru ceremonia nuptiala ce se desfasura in Saint Tropez. La putin timp dupa, pe 21 octombrie, se nastea Jade, unica fiica a perechii. Intre timp actrita Marsha Hunt l-a dat in judecata pentru paternitatea lui Karis. In final Jagger a trebuit sa plateasca. Chiar si daca azi spune ca sfarsitul casatoriei sale a fost in noaptea nuntii, cert este ca la jumatatea lui 1977, Jagger a cunoscut-o pe Jerry Hall, top-model nord american si asa ca totul s-a terminat cu Bianca. Jerry ii va schimba viata pentru mult timp si va aduce si linistea visata. Au trait 10 ani de logodna, pana la casatorie, facuta in religia hindusa, asa ca ritualul s-a desfasurat in insula Bali din Indonesia. Din aceasta casatorie au rezultat Elizabeth Scarlett (1984), James Leroy Agustine (1985) si Georgia May (1992). Au mai trait inca 10 ani casatoriti, dar in timpul acestor 20 de ani Jerry a trebuit sa suporte multe infidelitati (una dintre cele mai faimoase este cu celebra Carla Bruni, impreuna cu care va pleca in Thailanda), ceea ce a pus punct relatiei celor doi soti. Despartit de Hall careia a trebuit sa-i plateasca 45 milioane de dolari, a avut un nou copil cu modelul brazilian Luciana Morad, pe care Mick l-a recunoscut dupa un test ADN impus de tribunal.

A fost numit cavaler al Ordinului Imperiului Britanic in anul 2003. De altfel, a fost ambasador al Angliei in anul 2003 pentru candidatura tarii la organizarea Jocurilor Olimpice din 2012. Tatal sau a murit pe 11 noiembrie 2006 la varsta de 93 de ani.

La mulți ani, Roger Taylor!

Roger Meddows Taylor s-a născut în King’s Lynn, Norfolk la 26 iulie 1949, iar în 1957 el și familia lui s-au mutat la Truro, Cornwall, unde Roger s-a alăturat corului local la Truro Cathedral School. Primul instrument la care a cântat au fost ukulele, apoi s-a îndreptat spre chitară și în cele din urmă s-a orientat spre tobe. A început să cânte în mici trupe locale, care cântau mai mult pentru propria lor distracție.

În 1967 a plecat la Londra unde a început să studieze în vederea unei cariere în stomatologie, însă după un an și-a schimbat specializarea optând pentru biologie. Împreună cu Tim Staffel și cu Brian May a pus bazele înființării trupei Smile, iar după plecarea lui Tim Staffel la o altă trupă, Freddie Mercury s-a alăturat lui May și lui Taylor și au început să cânte în diverse cluburi din Londra sub noul nume, Queen. În 1971 trupei s-a alăturat cel de-al patrulea membru, basistul John Deacon.

Paralel cu activitatea în trupa Queen, Taylor a avut și o carieră solo. În 1981 a scos albumul Fun in Space, iar 3 ani mai târziu al doilea album, Strange Frontier. Au urmat Happiness? în 1994 și Electric Fire în 1998. În 1987, și-a înființat trupa The Cross cu care a scos 3 albume până în 1993, când trupa s-a destrămat.

După moartea solistului Queen, Freddie Mercury, din 1991, Taylor a continuat să cânte în diverse proiecte muzicale solo sau împreună cu Brian May, iar în 2004 cei doi au revenit pe scenă într-un proiect muzical care îl includea și pe Paul Rodgers, fostul solist al trupelor Free și Bad Company. Cei 3 au început, sub titulatura Queen + Paul Rodgers, un turneu în 2005 în Europa, Japonia și Statele Unite, iar în 2008 au scos albumul The Cosmos Rocks.

Roger Taylor e considerat unul dintre cei mai influenți toboșari rock ai anilor ’70-’80 și e autorul unora dintre cele mai de succes melodii ale formației Queen : Radio Ga-Ga, These Are the Days of Our Lives, A Kind of Magic, Breakthru, Sheer Heart Attack. În 2005 a fost votat de ascultătorii postului britanic Planet Rock Radio pe locul 8 în topul celor mai buni toboșari din istoria rock-ului. În prezent, împreună cu Brian May manageriază fundația The Mercury Phoenix Trust care luptă împotriva SIDA.

Taylor are doi copii, Felix Luther și Rory Eleanor, din relația cu Dominique Beyrand, iar din relația cu Debbie Leng are alți 3 copii: Rufus Tiger, Tiger Lily și Lola Daisy May. În 2010 Taylor s-a căsătorit cu Sarina Potgieter.

Sursa: cinemagia

Post Author: www.banatfm.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *