Ministerul Mediului a lansat Programul Rabla 2019


Cea de-a 15-a ediţie a Programului Rabla Clasic şi cea de-a a IV-a ediţie a Programului Rabla Plus au fost lansate de Ministerul Mediului. pentru cele două programe ministerul a alocat 413 milioane lei, astfel programul Rabla Clasic are alocată suma de 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, iar pentru Programul Rabla Plus s-au alocat 93 de milioane lei.
În Banatul de munte ponderea rablelor pe șosele plasează județul pe un loc șase când vine vorba de ponderea mașinilor vechi în totalul parcului auto. Astfel în Caraș-Severin sunt înregistrate 87.051 de autoturisme dintre acestea 77,8% dintre ele au au vechime mai mare de 12 ani, adică 66.835.
Începând de vineri, 12 aprilie, persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere pentru a-şi achiziţiona un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. Tot de vineri, persoanele juridice care doresc să acceseze programul pot depune dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*