Norul de praf saharian ajunge în Banatul de Munte

Un nor de praf Saharian va ajunge mâine și în Banatul de Munte. Duminică, norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, a cuprins zone importante din Spania, Franţa, Elveţia, sudul Italiei, Malta şi insulele din vestul Mediteranei.

Luni, norul gros de praf a fost împins de vânt spre nordul Italiei şi sudul Franţei şi se aşteaptă ca acesta să atingă atât Marea Britanie şi Irlanda, cât şi sud-vestul Germaniei, regiunea Adriatică şi Balcanii de Vest. Potrivit estimărilor realizate de meteorologii de la Universitatea din Atena şi prezentate de Severe Weather Europe, fenomenul meteorologic va persista cel mai probabil alte câteva zile, simulările indicând praf dens deasupra Marii Britanii şi Irlanda marţi şi miercuri.

Norul de praf ar urma să se deplaseze apoi spre nord-est şi est, până în Polonia şi Ucraina, atingând inclusiv Turcia şi Cipru până miercuri. Tot miercuri, acesta ar urma să acopere şi mare parte din ţara noastră, cele mai afectate regiuni fiind vestul şi centrul. Potrivit estimărilor meteorologilor greci, în România cea mai mare concentraţie de particule de praf şi nisip saharian se va înregistra în cursul zilei de vineri. De sâmbătă, norul de praf se va disipa.

Sursa: hotnews

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *