Numărul accidentelor rutiere a scăzut în Banatul de munte


Nu știm dacă șoferii cărășeni au devenit mai disciplinați, însă, cert este că numărul accidentelor grave, precum și ale victimelor a scăzut cu peste 20% în acest an comparativ cu cel precedent.
Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a prezentat analiza evoluţiei indicatorilor privind siguranţa rutieră în Banatul de Munte în primele 9 luni ale anului. Conform oamenilor legii pe parcursul anului s-au produs 93 de accidente rutiere în urma cărora au rezultat 25 de morți, 87 de răniți grav și 30 de răniți ușor. Deși datele sunt îngrijorătoare polițiștii spun că toți indicatorii sunt în scădere față de anul precedent în care au avut loc 109 evenimente rutiere soldate cu 32 de morți, 106 răniți grav și 63 răniți ușor. Printre cauzele producerii accidentelor se numără: nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonală, nerespectarea distanţei între vehicule, precum și alte preocupări de natură a distrage în mod periculos atenţia.
Pe parcursul anului acesta oamenii legii au reținut 1.888 permise de conducere și au retras 442 certificate de înmatriculare. Cele mai des întâlnite infracțiuni au fost conducere a unui autovehicul fără permis de conducere (130), conducerea unui autovehicul către o persoană având o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală, refuzul ori sustragerea de la prelevarea probelor biologice (126); conducerea unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat sau cu număr fals (51). De asemenea lucrătorii rutieri au constatat 4 infracţiuni de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

foto: arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*