A gândit la 15 ani o afacere care azi, după 9 ani, valorează 5 milioane de dolari [VIDEO]

De la viţel caramelizat cu trufe negre, farfurie semnată de celebrul Daniel Boulud până la crabul Dungeness cu trufe, gândit de David Bouley Each, multe reţete de stele Michelin au la bază produsele oferite de Ian Purkayastha.

Ian Purkayastha are 24 de ani şi gestionează o afacere de cinci milioane de dolari. A gândit-o pe când avea doar 15 ani, după ce a gustat cele mai bune ravioli cu trufe.

Astăzi, 80% dintre restaurantele girate cu stele Michelin din Manhattan sunt dependente de „aurul comestibil” furnizat de Regalis Food, compania fondată şi condusă de Ian Purkayastha, notează WSJ.

Regalis Food are ca domeniu de activitate comerţul cu „ingrediente de lux”: trufe, caviar şi fructe de mare. Compania colaborează cu mai mult de 300 de chefi de top din Statele Unite ale Americii, cărora le furnizează preţioasele alimente la un nivel pe care alţi distribuitori nu îl pot atinge, scrie Bloomberg.

Ian Purkayastha, zis şi Prinţul Trufelor, nu a fost susţinut de părinţi atunci când le-a prezentat ideea de a crea un business cu trufe. Însă asta i-a întărit şi mai mult convingerea că va reuşi. Puştiul şi-a strâns banii primiţi la zilele de naştere sau cu ocazia diverselor sărbători şi a cumpărat de pe eBay Franţa un kilogram de trufe. Le-a vândut apoi celor mai bune trei restaurante din Fayetteville, Ark, şi a obţinut 600 de dolari, plecând de la o investiţie de 100 de dolari. Avea doar 15 ani.

De atunci, Purkayastha s-a făcut remarcat ca un ingenios agent de vânzări de top. Adoră să negocieze, iar cel mai mare succes de care îşi aminteşte şi acum a fost tranzacţionarea unei cutii cu trufe pentru un ceas de 20.000 de dolari, în Caraibe.

Ian Purkayastha este şi co-autorul cărţii Truffle Boy, care va fi publicată în februarie: „E un pic greu să-ţi scrii memoriile când eşti atât de tânăr”.

De asemenea, acum are şi propria sursă de trufe negre de iarnă: ferma sa. În urmă cu şase ani, un vecin impresionat de pasiunea tânărului i-a pus la dispoziţie 100 de metri pătraţi de teren în zona Fayetteville, pentru a începe să producă trufe. În cel mai bun an, livada sa a produs 113 kg de trufe negre, pe care le-a vândut cu 400 de dolari/kg.

Şi Ian Purkayastha continuă să-şi creeze noi oportunităţi: priveşte acum spre uleiul de măsline cu trufe.

Cel mai bun moment al anului pentru compania sa este toamna, când începe faimoasa vânătoare de trufe albe din Italia. Acestea sunt cele mai scumpe alimente din lume, un singur kilogram ajungând să se vândă şi cu 6500 de dolari.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *