O nouă școală din Banatul montan va fi reabilitată


O veste bună în pragul începerii școlii: un nou contract de finanțare pentru refacerea unei unități de învățământ a fost semnat astăzi în Regiunea Vest, la Teregova, județul Caraș-Severin.
Este vorba despre proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Liceul Tehnologic Sfântul Dimitrie, Clădire Învățământ Gimnazial (Școala Nouă), Teregova”, care are ca beneficiar Primăria Comunei Teregova.
Sunt prevăzute intervenții ample la clădirea școlii (611 mp): izolarea termică a planșeului superior, înlocuirea învelitorii din țiglă, a tâmplăriei din PVC, după caz, și a elementelor degradate ale şarpantei din lemn, precum și consolidarea acesteia, acolo unde se impune, refacerea zugrăvelilor interioare (pereți şi tavane) și a pardoselilor din parchet şi mozaic, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea unei rampe de acces și amplasarea unui elevator pentru persoanele cu dizabilități, montarea de becuri economice, dotări PSI, mobilier şi echipamente specifice procesului educațional.
Valoarea totală a investiției este de 4.222.399 lei, din care 3.710.490 lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Perioada de implementare este de 22 de luni

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *