O revelaţie pentru simţuri şi o aventură culinară captivantă [VIDEO]

Restaurantul „Ultraviolet” poate asigura 22 de petreceri tematice, în decor specific, ce sunt menite să stimuleze toate cele șapte simțuri ale musafirilor. Localizat într-un depozit situat în centrul Shanghai-ului, Restaurantul „Ultraviolet” poate servi numai 10 musafiri pe seară și este „copilul” francezului Paul Pairet. Cu ocazia fiecărei mese luate aici, musafirii sunt „serviți” în afara bunătăților culinare și cu stimulenți vizuali, audio și olfactivi, totul pentru a crea o seară de neuitat.

Se pare că Ultraviolet este proiectul pe care Pairet l-a visat încă de la vârsta majoratului și care a prins contur după ce s-a decis să tranforme în afacere unul dintre hobby-urile sale – gătitul sau fotografia. Însă, Ultraviolet pare să fie o combinație a celor două pasiuni din viața lui Pairet.

Localul are doar o singură masă cu 10 locuri, cu intenția ca toți mesenii să cineze împreună. Restaurantul nu are decor interior, însă lumina și sunetul decorează încăperea.

Decorul și starea interiorului restaurantului se schimbă în funcție de felul mâncării servite. De exemplu, dacă se cere un meniu franțuzesc te vei trezi înconjurat de imagini din Franța, sau pur și simplu vei auzi sunetele ploii, ca și cum te-ai afla în aer liber în timp ce servești masa.

Fiindcă Ultraviolet are numai 10 locuri, este necesară rezervarea din timp a locurilor, iar aceasta se face cu trei luni înainte lista de așteptare fiind deschisă timp de șase luni în avans.

Conceptul vestic de „high cuisine” este redefinit într-o atmosferă „high-tech”. Oaspeţii sunt aduşi la masă cu un autobuz special, iar experienţa Ultraviolet începe chiar din timpul acestei călătorii. Pairet s-a gândit la toate posibilităţile pentru a-şi surprinde clienţii, notează CNN.

Meniul este unul cu totul special. Foie gras în formă de ţigaretă, servit pe o scrumieră, de exemplu.

Fiecare meniu este schiţat şi supravegheat în detaliu de către Pairet. O echipă numeroasă de chefi şi producători se ocupă de preparate culinare, sunet, arome, lumini şi proiecţii video.

Masa este gândită ca un program tv live, cu preparate şi arome semnalate în cadrul unui meniu epic gândit să angajeze toate cele cinci simţuri.

„Proiectam 20 de feluri de mâncare spre alegere, fiecare înconjurat de o atmosferă unica definită prin imagini, sunet şi miros”, spune Pair

Camera se transformă în timpul cinei, adoptând diverse teme si background-uri.

Cât costă intrarea în acest inovativ local? Aproape 1000 de dolari.

Născut şi format în Franţa, Pairet a venit la Shanghai în 2005 pentru a lansa în cele din urmă Ultraviolet în 2012.

„Am ales Shanghai pentru că ingredientele existau deja: puterea şi energia Shanghai-ului, curiozitatea şi deschiderea pentru bucătăria vestică”, spune Pairet. „Toate acestea sunt foarte importante, mai ales pentru conceptul avant-garde”.

O revelaţie pentru simţuri şi o aventură culinară captivantă, potrivit CNN.

Sursa: cnn.com

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *