Oamenii legii lansează campania de prevenire a furturilor din locuințe

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, Poliția Română derulează, la nivel național, campania de prevenire a furturilor din locuință din mediul urban ,,Hoții îți invadează intimitatea”, al cărei scop îl reprezintă conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe. Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate a locatarilor.

Furtul din locuințe este o infracțiune pe care toate țările europene o combat prin diverse direcții de acțiune, fiind un tip de infracționalitate fără frontiere pentru care măsurile de prevenire sunt imperios necesare, victimelor nefiindu-le furate doar bunurile, ci chiar noțiunea de securitate a căminului, locul în care cu toții ar trebui să ne simțim cel mai în siguranță. Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate. Astfel, prin folosirea ochelarilor VR, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

Post Author: Valerius Hora

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *