Organizarea alegerilor pentru Parlamentul European au intrat în linie dreaptă


Românii, și implicit cărășenii, sunt chemați din nou la urne pe data de 26 mai. Aceștia trebuie, pe de o parte, să-și voteze reprezentanții în Parlamentul European, iar pe de altă parte să răspundă întrebărilor președintelui la referendumul convocat pe tema justiției.
Organizarea alegerilor pentru Parlamentul European au intrat în linie dreaptă. Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin a demarat procedurile pentru ca scrutinul pentru europarlamentare, care va avea loc în data de 26 mai, să se desfășoare în bune condiții. Totodată a început și campania electorală care se va încheia în data de 25 mai.
„A fost constituită, prin Ordin al prefectului, Comisia Tehnică pentru Coordonarea Activității de Organizare a Alegerilor pentru Membrii din România în Parlamentul European, precum și Grupul Tehnic pentru Urmărirea și Soluționarea Problemelor. A fost organizată o întâlnire cu primarii și secretarii unităților administrativ teritoriale cu privire la sarcinile ce le revin în vederea desfășurării alegerilor, a fost confecționată ștampila Biroului Electoral Județean și asigurată dotarea acestuia. A fost organizată o ședință a Comisiei tehnice județene pentru a analiza stadiul acțiunilor organizatorice și realizarea acțiunilor la termenele stabilite conform calendarului alegerilor”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu.
Tot pe 26 mai românii vor participa și la referendumul pe tema justiției confocat de președintele României, Klaus Johannis. Votanții vor trebui să răspundă la întrebările: „1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? 2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?” Românii sunt chemați la vot să răspundă cu „Da” sau „Nu” la cele două întrebări stabilite pentru referendum.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *