Oțetul din cidru de mere topește grăsimea

Otetul din cidru de mere este un produs intrat relativ recent in atentia oamenilor. Printre beneficiile consumului de oțet din cidru de mere se numără, slăbitul, stimularea metabolismului, detoxifierea și înfrumusețarea tenului. Bogat in minerale, vitamine si enzime, otetul din cidru de mere este indicat in orice cura de detoxifiere. Acizii unici din acest produs elimina toxinele si stimuleaza circulatia sangelui, astfel incat ficatul sa lucreze si mai eficient. In antichitate, se spunea despre otetul din cidru de mere ca purifica sangele.

Otetul din cidru de mere poate fi de ajutor si in curele de slabire, pentru ca stabilizeaza nivelul glicemiei si astfel controleaza apetitul. Una-doua linguri de otet din cidru de mere diluate cu apă călduță, inainte de masa sunt suficiente pentru a se instala mai devreme senzatia de satietate.

În curele de slăbire se recomandă consumul său, deoarece este considerat un adevărat devorator de grăsime, dar şi reduce în mod semnificativ senzaţia de foame. Pentru a vă menţine greutatea ideală, adăugaţi două linguri cu oţet la 0,250 litri de apă călduță şi beţi înainte de fiecare masă. Efectul diuretic pe care îl are este un alt factor important al pierderii în greutate, deoarece acesta permite eliminarea lichidelor din corp şi curăţarea organismul de toxine.

De asemenea, otetul din cidru de mere ajuta digestia, reduce simptomele refluxului gastric si calmeaza tulburarile aparute in urma consumarii unor alimente-problema.

Cum să îl preparați în casă

Pentru a produce oţetul din cidru de mere, adică din suc de mere şi nu din fruct, aveţi nevoie doar de nişte mere, un borcan, îndemânare şi multă răbdare. Alegeţi fructe coapte şi cât mai zemoase, curăţaţi-le şi daţi-le pe răzătoare! După ce le-aţi ras, puneţi-le într-un tifon şi stoarceţi-le bine, pentru a ieşi cât mai mult suc. Acesta se va depozita într-un borcan steril. La fiecare litru de suc stors adăugaţi 140 g de miere şi un pahar cu drojdie de vin. Acoperiţi borcanul cu tifon fără a-l închide ermetic, înveliţi-l cu hârtie închisă la culoare şi lăsaţi-l la cald timp de 60 de zile, într-un loc ferit de lumină. Când este gata îl puteţi decanta în sticle, pe care trebuie închide ermetic şi îl puteţi întrebuinţa aşa cum veţi dori.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.