Palmaresul s-a întors în Valea Domanului! Reșița fotbalistică și-a recuperat istoria

Palmaresul rosso-nerilor s-a întors în Valea Domanului! Primarul Ioan Popa și reprezentanții grupării sportive reșițene au anunțat astăzi recuperarea palmaresului echipei care era denumită odinioară „Milanul din Banat”.
Înființată în anul 1926, sub denumirea UDR, echipa din Valea Domanului a scris istorie în fotbalul românesc, rosso-nerii reușind să-și treacă în palmares un titlu național în 1931, un titlu de vicecampioană în anul următor și o Cupă a României în 1954, an în care echipa evolua sub denumirea Metalul Reșița. Un palmares cu care puține echipe se pot lăuda, și pe care clubul din Valea Domanului l-a pierdut în perioada tulbure din 2002, când destinele fotbalului reșițean erau la mâna omului de afaceri Dinel Staicu. Acum, palmaresul a fost recuperat, a anunțat astăzi primarul reșițean Ioan Popa. Edilul șef a ținut să mulțumească omului de fotbal Robert Benczik, cel care a luptat în instanță pentru palmares și, în calitate de împuternicit al Asociației Club Sportiv Muncitoresc Reșița, a cedat toate drepturile federative, cu titlu gratuit, Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița.
„În data de 9 ianuarie am semnat recuperarea palmaresului clubului Metalul Reșița, și anunț cu bucurie acest lucru, pentru că era important în primul rând pentru microbiștii reșițeni și pentru toți cei care iubesc sportul reșițean. Îi mulțumesc domnului Robert Benczik pentru disponibilitatea de a face acest transfer de documente. În materialele prezentate v-am dat și un document, o hotărâre din 25.06.2002, pentru că aici se vede cine a semnat când s-a înstrăinat palmaresul și identitatea sportivă a acestei asociații. Pe documente sunt semnăturile lui Staicu Dinel – groparul Reșiței, cum l-am numit eu – Rebega Vlad, Nuțu Lenuța, Filipescu Gheorghe Stepanescu Mihai și Mustăcilă Ilie. De ce vreau să vă prezint asta? Pentru că, de doi ani și jumătate, Primăria Reșița aduce acasă active. Îi mulțumesc încă o dată lui Robert Benczik, pentru că a înțeles că este cel mai bine să aducem acasă culorile, palmaresul și identitatea sportivă a Metalului”, a declarat Ioan Popa.
„Eu am cedat cu dragă inimă, cu titlu gratuit, Primăriei aceste drepturi, pentru că așa e normal. Niciodată nu a fost clubul lui Robi Benczik, eu am fost doar un slujbaș al fotbalului, acum e rândul celor tineri, eu îi doresc din suflet președintelui Cristian Bobar să ajungă acolo unde am fost noi”, a spus Robert Benczik.
La rândul său, Cristian Bobar a declarat: „Știu ce înseamnă pentru suporteri tradiția unui club. Sunt destule echipe cu tradiție în țară, dar nu au trofeele pe care le-a câștigat CSM Reșița. Datoria noastră este să continuam tradiția, să urcăm încet-încet și să facem și noi performanțe.”
Cristian Bobar a mai precizat că în vară se va face și schimbarea de denumire care ar urma să elimine termenul „Școlar” din titulatura clubului. Astfel, gruparea sportivă reșițeană se va numi din nou, simplu, CSM Reșița.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*