Pandemia determină tot mai multe instituții de învățământ să treacă la scenariul roșu


Tot mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin aplică scenariul roșu de funcționare. Asta din cauză că mai mulți elevi și cadre didactice au fost confirmați cu coronavirus.
La Colegiul Național „C.D Loga” Caransebeș clasele a III-a, a II-a și grupa 1 două clase de a VI-a și la grupa 1 a clasei a IX-a vor face cursuri în online pe o perioadă de 14 zile. De asemenea în scenariul roșu vor trece și elevii clasei cu predare în regim simultan II/IV de la structura Școala Ilova pe o perioada de 14 zile din cauza faptului că s-a confirmat prezența virusului SARS-CoV-2 a cadrului didactic care predă la această clasă.
La scenariul 2 – GALBEN (HIBRID) trec următoarele instituții de învățământ: Școala Gimnazială Goruia și structura Grădinița cu Program Normal Goruia, începând cu data de 23.10.2020 și Școala Gimnazială ”Trandafir Tămaș” Marga și structura Grădinița cu Program Normal Marga, începând cu data de 23.10.2020, datorită ratei de incidență/localitate.
Unități școlare care aplică scenariul roșu sunt în mumăr de 64,13 din cauza cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice din unitatea școlară și 51 din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate.
Cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2: 7 elevi, 13 cadre didactice si 3 din personalul didactic auxiliar și nedidactic Izolare la domiciliu/carantină: 64 de elevi, 34 de cadre didactice, din care 21 au ales să predea online si 13 să intre in concediu medical si 5 din personalul nedidactic Numărul de elevi care intră în lecții on-line este de 13.581

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *