Peisajul politic aproape neschimbat la primăriile de orașe din Banatul de munte! Cine este surpriza acestui scrutin?


Primari noi, aceiași primari. Astfel poate fi rezumat votul de ieri, când cărășenii au fost chemați la urne să își aleagă primarii, consilierii locali, președintele consiliului județean și consilierii județeni, adică pe cei care le vor conduce destinele pentru următorii patru ani.
În principiu peisajul a rămas neschimbat, iar alegerile, cu puține excepții au fost previzibile. Ioan Popa (PNL) a câștigat detașat în fața contracandidaților obțiinând peste 70% dintre sufragii. În Valea Cernei, la Băile Herculane, Cristian Miclău (PNL) a câștigat funcția de edil-șef pentru următorii patru ani. Liberalii au câștigat și Anina prin Gheorghe Românu care câștigă pentru a treia oară primăria fostului oraș minier. O surpriză a fost primăria Bocșa care a fost câștigată de liberalul Emanuel Dănilă.
La Caransebeș Felix Borcean, susținut de o largă alianță, a fost reconfirmat pentru un al doilea mandat.
Pe de altă parte social-democrații au câștigat în Oțelu Roșu, unde Luca Mălăiescu a obținut un al treilea mandat de primar. Tot pentru a treia oară, Dumitru Ursu își adjudecă postul de edil-șef al Oraviței, iar Adrian Torma câștigă în Moldova Nouă funcția de primar.
La nivelul județului Romeo Dunca a câștigat majoritatea și funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin acesta a transmis un mesaj scurt pe rețele de socializare „Mulțumesc pentru încredere! Începem munca! #SePoate și în Caraș-Severin!”. Silviu Hurduzeu, președintele în funcție, l-a felicitat pe contracandidatul său și i-au urat succes. „S-a încheiat o competiție electorală solicitantă, iar mulțumirile mele se îndreaptă către toți cei care s-au prezentat la vot și celor care, într-un număr atât de mare, mi-au acordat încrederea. Rezultatele au dat un câștigător și nu pot decât să îl felicit pe contracandidatul meu, Romeo Dunca și să îi urez succes la conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin.”

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *