Pesta porcină africană tot mai aproape de Caraș-Severin! Cinci localități cărășene, sub strictă supraveghere!


Noi măsuri de prevenire pentru evitarea răspândirii virusului pestei porcine africane au fost dispuse de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin după ce a fost confirmat un focar în localitatea Bucovăţ din judeţul Timiş. De asemenea sunt suspiciuni şi în alte două localităţi, Şag şi Cadar. Autoritățile publice din Banatul Montan sunt în alertă deoarece cazul din Cadar impune restricţii şi o zonă de supraveghere asupra unor localităţi din Caraş-Severin.
Ca urmare a notificării judeţului Timiş cu privire la evoluţia unui focar de pestă porcină, confirmat la Bucovăţ, sunt şi două suspiciuni în localitatea Şag şi în satul Cadar, cel din Cadar impune restricţii şi o zonă de supraveghere asupra unor localităţi din Caraş-Severin, iar aici vorbim despre Iersig, Vermeş, Măureni, Şoşdea şi Izgar, Direcţia Sanitară Veterinară Caraş-Severin a întreprins următoarele măsuri: se efectuează catagrafia exploataţiilor de porcine din cele două UAT-uri, am înştiinţat cele două UAT-uri cu privire la evoluţia focarelor de pestă porcină în judeţul Timiş, este interzisă deplasarea şi transportul porcilor pe drumurile publice, se efectuează filtre rutiere pe drumurile de acces în judeţ şi din judeţul Timiş”, a declarat directorul DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu.
Totodată, au fost informate unităţile locale de sprijin şi Complexul de vânătoare de la Iersig, se va convoca Centrul local de combatere a bolilor şi vor fi aplicate măsurile ce se impun cu privire la evoluţia pestei porcine africane, a precizat Pavel Borchescu.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *