Peste 11 milione de lei pentru învățământul tehnic din Băile Herculane


Un nou proiect european contractat în judeţul Caraş-Severin. ADR Vest şi Primăria Băile Herculane au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Liceului „Hercules” din oraş.
Clădirea Liceului „Hercules” va fi modernizată și extinsă cu un nou corp, independent structural, dar legat funcțional de cel actual. Suprafața construită propusă este de 2.374 metri pătraţi. Proiectul cuprinde: anveloparea imobilului actual, inclusiv izolarea termică a unora dintre planșee, zugrăvirea integrală a școlii, înlocuirea parțială a pardoselilor, a instalației și aparatajului electric (prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat), înlocuirea coloanei de apă ce alimentează liceul, montarea de hidranți interiori, înlocuirea caloriferelor, a jgheaburilor și burlanelor, consolidarea îmbinărilor acoperișului, realizarea de trotuare perimetrale etc.
De asemenea, infrastructura şcolară va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilităţi. Liceul va fi totodată dotat cu mobilier și echipamente IT. În noul corp de clădire, cu un regim de înălțime P+3E şi o suprafață construită de aprox. 1.000 mp, vor fi spații de cazare pentru elevi (campus/ internat).Este o investiţie în valoare totală de 11,2 milioane lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de aproape 11 milioane de lei”,
au transmis reprezntanții ADR Vest.
Perioada de implementare este de 33 de luni. 320 de elevi vor beneficia de infrastructura educațională modernizată.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.