Peste 117 milioane euro, atrași în Caraș-Severin din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală

Agricultura

Gradul de absorbție a fondurilor din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR), la nivelul județului Caraș-Severin, este de 53%.
Agricultorii cărășeni nu se dezmint nici de această dată și arată că există viitor în acest domeniu și că doresc să investească, astfel au fost depuse au fost depuse 1.304 cereri de finanțare, cu o valoare publică de peste 117,4 milioane euro. Au fost selectate pentru finanțare 861 de proiecte cu o valoare de aproape 62 milioane euro. Gradul de absorbție a fondurilor din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, la nivelul județului Caraș-Severin, este de 53%.
„Implementarea PNDR în județul Caraș-Severin poate fi concluzionată în câțiva indicatori. La nivelul județului au fost depuse 1.304 cereri de finanțare, cu o valoare publică de peste 117,4 milioane euro. Au fost selectate pentru finanțare 861 de proiecte cu o valoare de aproape 62 milioane euro. S-au contractat 827 de proiecte cu o valoare de 57,5 milioane euro, iar plățile efectuate către beneficiari se ridică la peste 31,2 milioane euro, ceea ce înseamnă un grad de absorbție de 53%”, a declarat directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, Nicolae Verindeanu.
În ceea ce privește unitățile administrativ-teritoriale de la nivelul județului Caraș-Severin, 74 au depus cereri de finanțare, prin PNDR, valoarea acestora ridicându-se la peste 36,6 milioane euro. Au fost contractate 44 de cereri de finanțare, în valoare de 26,1 milioane euro, din care au fost făcute plăți în sumă de aproape 12,65 milioane euro.
Din punct de vedere al indicatorilor de infrastructură, în Caraș-Severin, prin PNDR 2014 – 2020 s-au propus, până în acest moment, reabilitarea (asfaltarea) a 115 km de drumuri comunale, realizarea a 8,5 km de rețea nouă de canalizare, precum și realizarea a 14 km de extindere a rețelei de canalizare.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *