Peste 1400 de intervenții ale pompierilor cărășeni


Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic din Caraș-Severin au intervenit de peste 1400 de ori în trimestrul II al acestui an. Cele mai multe intervenții le-au avut echipajele SMURD, totodată pompierii au salvat bunuri de peste 12, 6 milioane de lei.
Lunile aprilie-iunie nu au fost unele ușoare pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic din Caraș-Severin, aceștia au intervenir de peste 1400 ori pentru salvarea de vieți omenești, stingerea de incendii sau pentru protecția comunităților. Echipajele SMURD au intervenit de peste 1050 de ori. În ceea ce privește incendiile, cele mai multe au izbucnit la gospodării cetăţeneşti, în procent de 74%, respectiv 57 incendii. În ceea ce privește incendiile de vegetaţie uscată şi altele, cele mai multe dintre acestea, în procent de peste 82%, s-au înregistrat la activităţi de asanarea, îndepărtarea gunoaielor sau salubritate. În principal, aceste incendii au fost cauzate de focul deschis în spaţii deschise, urmat de acţiunea intenţionată.

Prin intervențiile pompierilor, au fost protejate bunuri în valoare estimativă de 12.614.000 lei şi s-au înregistrat pagube în valoare estimativă de 834.600 lei.

În perioada analizată au fost 19 întoarceri de pe traseu, 12 alerte false și 23 de deplasări fără intervenție.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *