Peste un milion de lei de la Guvern pentru drumuri comunale calamitate

În ședința de Guvern din această săptămână a fost aprobată alocarea sumei de 4,794 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru localități din cinci județe afectate de calamităţi naturale. Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș, în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene și comunale, a podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale. Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 5 județe. Pentru județeul Caraș Severin au fost alocați peste 1 milion de lei pentru următoarele obiective: Refacere corp drum judeţean DJ 572, avariat pe o lungime de 2 km (Comuna Forotic, sat Forotic)
Refacere podeţ din beton distrus în satul Zorile
Refacere străzi în satul Zorile, avariate pe o lungime totală de 0,37 km, din care: str. Gărâna pe 0,2 km (6 mii lei) şi str. Morii pe 0,17 km (5,1 mii lei)
Refacere drumul comunal DC 70 avariat corp drum pe o lungime de 1,5 km, sat Forotic
Refacere corp drum sătesc (DS 254), avariat corp drum pe o lungime de 0,8 km, sat Surducu Mare
Refacere corp drum sătesc (DS 380), avariat corp drum pe o lungime de 0,9 km, sat Comorâşte
Refacere drum vicinal Poieni, distrus corpul drumului cu o lungime totală de 10 km (cu grad de afectare pe 80% din lungime), în comuna Teregova.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *