Ploaia, arma împotriva incendiului


Un incendiu devastator s-a manifestat încă de săptămâna trecută în pădurile de la granița județului Caraș Severin cu județul Hunedoara. În zonele respective au acționat zile la rând echipaje de pompieri militari și silvicultori. De asemenea, două elicopere dotate cu rezervor de apă au fost folosite pentru stingerea acestuia.

Reamintim că incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de 10 aprilie.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 13, elicopterul a efectuat prima aruncarae cu apă, iar după câteva ore, acesta s-a retras la bază din cauza condițiilor meteo și a problemelor medicale ale unui personal navigant. Elicopterul a efectuat în total, în cursul zilei de ieri, 4 aruncări cu apă.

Suprafața estimată afectată de incendiu este de aprox. 120 ha.

În cursul zilei de astăzi s-a reluat operațiunea de stingere a incendiului. Au acționat 9 subofițeri și un ofițer din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și 10 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. Din fericire, în zonă a început să plouă, ceea ce a dus la stingerea incendiului, iar în jurul orei 11.30 , incendiul de vegetație uscată din Băuțar a fost, în sfârșit, lichidat.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *