Polițiștii și jandarmii au verificat toate mașinile și cetățenii care au ieșit din case după ora 22.00

Polițiștii și jandarmii din Resita au efectuat, luni seară, primele controale ale autoturismelor care se aflau încă pe străzile orașului după ora 22:00, atunci când au intrat în vigoare restricțiile Ordonanței Militare nr. 2. Documentul a fost prezentat sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela care a anunțat că, în ce privește restrângerea dreptului la circulație pe timpul nopții, se va face începând cu 23 martie, ora 22:00.

Din acest moment, conform ordonanței militare, în intervalul 22:00-06:00 românii pot circula doar în situații de urgență și doar având asupra lor o declarație pe propria răspundere, care să confirme motivul întemeiat pentru care se află pe străzi în timpul nopții.

Astfel, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaratii pe propria raspundere în care să se precizeze motivul.

În cazurile în care deplasarea este făcută pentru rezolvarea unei situaţii urgente, trebuie precizat şi traseul.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Adeverinţa atestă că deplasarea persoanei între domiciliu şi locul său de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Mai pe scurt, conform Ordonanței Militare 2, este interzisă plecarea de la domiciliu, după ora 22, cu anumite excepții.
După ora 22, când părăsești domiciliul, în condițiile din Ordonanța Militară 2, trebuie să ai la tine o declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator dacă mergi la serviciu sau te întorci de la serviciu. 

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *