Potențialul balneoclimateric al României, în atenția Guvernului

România are un potențial balneoclimateric remarcabil, dar resursele din acest domeniu nu sunt încă puse în valoare așa cum ar trebui, spune deputatul social-democrat Luminița Jivan. Pentru ca oamenii să beneficieze de acest potențial, Executivul a decis alocarea unui sprijin financiar consistent, menit să modernizeze și să dezvolte stațiunile balneare.
„Vreau să vă spun că bugetul alocat anul acesta este echivalentul în lei a 130 de milioane de euro. De asemenea, vreau să subliniez faptul că sunt eligibile atât investițiile în soluții terapeutice inovatoare, cât și cele în unitățile medico-balneare și de recuperare, în crearea sau modernizarea infrasructurilor conexe de utilitate publică, înființarea de noi locuri de muncă, calificarea și profesionalizarea personalului ce activează în acest domeniu. Fiecare beneficiar poate solicita și primi maxim 200.000 de euro, echivalentul a jumătate din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA ale proiectului”, a precizat parlamentarul Luminița Jivan, președintele organizației PSD Caraș-Severin.
Finanțarea acordată de Guvern vine și cu obligații pentru beneficiarii acestor sume. Astfel, aceștia se obligă să mențină investițiile realizate cel puțin 10 ani; în caz contrar, sumele primite ca sprijin vor trebui rambursate integral.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *