Primii absolvenți ai școlii duale reșițene! 86 de tineri sunt gata de angajare!

Prima generație de absolvenți ai învățământului dual reșițean și-au luat adio de la băncile școlii, iar de acum cei 86 de tineri sunt gata pentru angajare, cu competențe dezvoltate direct la locul de muncă.

„Această primă experiență de formare profesională prin învățământ dual oferă angajatorilor forță de muncă cu competențe adecvate cerințelor actuale la locul de muncă, și cei mai mulți angajatori continuă cooperarea cu școlile partenere și pentru alte calificări. Pe parcursul celor trei ani angajatorii au investit în viitorii absolvenți instruire de calitate, educație pentru viață și au oferit un suport financiar prin bursele care au dublat bursa de la stat, astfel tinerii au beneficiat de un suport de 400 lei/lună, care a fost întregit de Bursa REPOP acordată de Consiliul Local al Municipiului Reșița care acoperă costurile de cazare și masă pentru elevii din județ.

Primăria Municipiului Reșița, semnatar al contractelor de parteneriat pentru învățământ dual, a planificat și realizat investiții în infrastructura acestor unități de peste 1.5 milioane euro, pentru reabilitarea și dotarea infrastructurii, eficientizare energetică, reparații, lucrări de modernizare, cu fonduri din POR-Regio 2014-2020”, se arată pe situl primăriei municipiului de pe Bârzava.

La începutul acestui program din cele 161 de locuri, cuprinzând 9 calificări solicitate de către angajatori, 123 de locuri au fost ocupate în 2017, din care vor absolvi 86 de tineri.

foto: arhivă

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *