Probele orale pentru Bacalaureat sunt anulate! Cum vor fi notați elevii?

 

Veste bună pentru absolvenții de liceu! Cei peste 2.180 de tineri din Caraș-Severin care vor sustine examenul de bacalaureat nu vor mai trece prin stresul probelor orale.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a fost introdus un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care va aduce schimbări examentului de Bacalaureat din acest an. Ordonanţa de Urgenţă prevede anularea susţinerii efective de către elevi a probelor de competențe la Bacalaureatul din acest an. Aceste probe urmează să fie echivalate cu mediile din timpul anului sau cu certificate de limbi străine și de informatică.

„Probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.”, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Absolvenții de clasa a 12-a care se întorc în bănci pentru pregătirea intensivă pentru examenul de bacalaureat nu o vor face ca și până acuma. La intrarea în incinta școlii, un cadru medical le va măsura temperatura, care nu trebuie să depășească 37⁰C, iar dacă există suspiciuni că starea de sănătate este precară, atunci nu li se va permite accesul, în sălile de clasă vor fi doar 10 elevi, vor purta mască pe toată durata activităților, iar timpul pe care elevii îl vor petrece în școală va fi de maxim 3 ore.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *