Programa pentru Bac și Evaluarea Națională a fost modificată

Programa subiectelor pentru examenul de Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională a fost schimbată prin ordin de ministru. Cele două examene vor cuprinde doar lecţiile predate în primul semestru.

Atât elevii de clasa a 8-a, cât şi cei de clasa a 12-a, se vor pregăti pentru examenele naţionale doar din ceea ce le-a fost predat până acum, adică fără materia din semestrul al doilea al anului în curs. Decizia a fost luată de reprezentanţii ministerului, împreună cu specialişti în educaţie, reprezentanţi ai elevilor, studenţilor, părinţilor şi profesorilor, care au considerat că nu toţi elevii au avut acces la cursurile predate online sau la cele televizate.

Atenţie, însă! Materiile pentru care se dau examene rămân aceleaşi, nu există modificări nici pentru Evaluarea Națională și nici pentru Bacalaureat, iar măsura renunţării la materia din semestrul al doilea este valabilă doar pentru acest an.

Conform scenariului discutat în grupul de lucru al Ministerului Educaţiei, cele două examene ar putea fi organizate în iulie, o data exactă depinde însă de evoluţia epidemiei din ţara noastră.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *