Reșița depune și pentru „Proiecte Retrospective“

Primăria Reșița are depuse deja în acest moment 60 de proiecte cu diferite finanțări, din care 49, în valoare de aproximativ 112 milioane de euro sunt din fonduri europene. Fondurile europene sunt la îndemână și pot fi accesate după scrierea proiectelor și realizarea unor documentații specifice fiecărei axe de finanțare. Cum celelalte administrații publice din România nu au fost la fel de harnice pentru accesarea banilor europeni Guvernul României și Comisia Europeană au deschis o nouă axă de finanțare care se numește „Proiecte Retrospective“.

[insert_php]
include ‘reclame.html’;
[/insert_php]

Primarul Reșiței și echipa de proiecte au aflat de această nouă modalitate de finanțare și au și găsit proiectele. Este vorba de finanţare, la pachet, pentru trei proiecte: unul vizând reabilitarea Centrului Civic, altul cele şase străzi din Lunca Pomostului, care fac legătura între bulevardele A.I. Cuza şi Revoluţia din Decembrie, iar cel de-al treilea – continuarea promenadei de la noul pod 7 Noiembrie, până la Muzeul de Locomotive. Cele trei iniţiative au o valoare de patru, respectiv câte două milioane de euro, în total este vorba de 8 milioane de euro, care se adaugă celorlalte proiecte deja depuse de municipalitate și care acum sunt în diferite faze.

Pentru depunerea acestor proiecte, însă este nevoie de o serie de documente preliminare pentru care în Consiliul Local s-a solicitat suma de 125.000 de lei, sumă necesară pentru „consultanţă scriere proiect finanţare, asistenţă şi întocmire caiet de sarcini pentru Proiect Retrospectivă“. Evident că opoziția din Consiliul Local a cerut clarificări și a întrebat de ce trebuie bugetată consultanţa pentru scrierea proiectului, pentru întocmirea caietului de sarcini, proiectul tehnic şi execuţie și de ce aceste servicii nu sunt făcute de personalul specializat din Primărie.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *