Promisiuni pentru o apă fără cusur, la Caransebeș !

La Caransebeș de mai mulți ani sunt probleme legate de calitatea apei potabile. Reprezentanții Aquacaraș recunosc acest lucru și chiar spun că:” Problemele legate de turbiditatea și culoarea apei, ce o livrăm în Municipiul Caransebeș, nu sunt de ieri…de-alaltăieri. Nici cele legate de asigurarea presiunii nominale pe capetele de rețele sau la etajele superioare ale blocurilor din unele zone. În ultima perioadă s-au suprapus și inerentele întreruperi, făcute la cererea constructorului ce execută ”Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune”, lucrare ce are un progres fizic actual de 83%. Toate aceste întreruperi au generat variații mari de presiune pe tronsonul de rețea afectat dar, și pe cele din proximitate, după reluarea funizării apei. De fiecare dată, după creșterea presiunii sunt antrenate particulele fine (floculi de depunere) ce s-au generat de-a lungul timpului pe vechile rețele. Toate acestea au concurat la alterarea , în unele perioade, a parametrilor de turbiditate și culoare a apei livrate către dumneavoastră, utilizatorii finali. Expunând motivele abaterilor de la parametrii normali ai calității apei, ce au generat, independent de voința și acțiunile noastre, disconfort clienților noștri, nu dorim să ne exonerăm de responsabilități dar, cert, datorăm scuze tuturor celor afectați de disfuncționalități. Suntem convinși că, în perioada următoare, vom reuși să surmontăm această situație. Termene de depășire a acestor inconveniente:

1. În prima jumătate a lunii septembrie va intra în funcțiune Noua Uzină de Apă, proiectată să asigure o calitate a apei livrate la nivelul celor mai înalte standarde europene. Deci, clar, va pleca din Stația de Tratare o apă corespunzătoare calitativ și la o presiune nominală conformă.

2. Din seara zilei de marți, 25.08.2020, începem să derulăm un Program amplu de Spălare a unor tronsoane sectorizate din rețeaua stradală a Caransebeșului. Cu excepția Weekend- ului, în fiecare noapte, în intervalul orar 22-06, afectând partial presiunea pe aceste sectoare. Această operațiune va continua până săptămâna viitoare.

3. Avem certitudinea că, odată ce, calitatea apei pleacate de la Sursă este la standarde, se transportă pe conducte curate, nu va mai fi nici un obstacol ca la robinetele caransebeșenilor să curgă cu presiune o apă fără cusur.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *