PSD Caraș-Severin cere unitate și refacerea stângii românești


Liderul social-democraților cărășeni îndeamnă la unitate. Luminița Jivan a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care cere colegilor să depășească orgolii și să muncească împreună pentru a demonstra că partidul rămâne unit. „În aceste momente de greutate, vă îndemn la calm și mai ales la unitate! În ciuda faptului că au existat momente care își aveau rolul de a dezbina cel mai puternic partid din România, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să dăm dovadă de maturitate și de unitate, de fraternitate! Despre condamnarea președintelui Liviu Dragnea aș vrea să pot să am cuvinte, dar cel mai în măsură să judece astfel de lucruri este timpul. Orice cuvânt în plus este de prisos, iar timpul va decide dacă această condamnare a fost meritată sau nu. Aș vrea în aceste momente, când totul pare împotriva noastră, să reamintesc că datorită lui Liviu Dragnea am obținut un scor istoric la alegerile parlamentare, datorită lui, PSD a ajuns la guvernare, Guvern care a adus cele mai mari beneficii pentru români. De asemenea, aceste evenimente din ultima perioadă sunt menite să ne facă să reflectăm, să depășim orgoliile personale și să muncim la coeziunea partidului. Doar împreună putem să fim puternici! ”
Mesaje de unitate a transmis și Silviu Hurduzeu! Acesta a postat, pe o rețea de socializare, un mesaj de solidaritate a stângii. Mesajul său vine în contextul arestării fostului lider al social-democraților, Liviu Dragnea, și a conturării unor divergențe pentru putere în interiorul formațiunii politice.
„În ultima vreme, în PSD s-au întâmplat multe lucruri menite să ne dezbine. Condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea nu aş vrea să fie unul dintre ele. Despre condamnarea lui Liviu Dragnea, orice cuvânt spus este de prisos, la fel ca în orice altă situaţie, timpul va demonstra dacă a fost meritată sau nemeritată. (…). Cred cu tărie că în aceste momente ar trebui să reflectăm, să depăşim divergenţele, interesele personale sau de grup, orgoliile, să ne aşezăm la masa discuţiilor şi să mergem mai departe. Lucrurile care unesc PSD sunt mai multe decât cele care îi despart pe social-democraţi. Unde există unitate, există şi reuşită, iar reîntregirea stângii româneşti, pe eşichierul politic, este foarte importantă. Lăsând deoparte ziua de azi, rezultatele alegerilor europarlamentare, să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe! Haideţi să fim uniţi şi să facem toţi paşii necesari, legali, morali pentru reîntregirea stângii româneşti!” a scris Silviu Hurduzeu, vicepreședinte al organizației PSD caraș-Severin și președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, pe o rețea de socializare.
Conform statutului PSD, interimatul va fi asigurat de Viorica Dăncilă până la organizarea congresului partidului. Astăzi PSD va avea o ședință a Biroului Permanent Național la Parlament, iar de la ora 18:00 social-democrații vor participa la întrunirea Comitetului Executiv Național.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *