Punctul de trecere a Dunării cu bacul este mai aproape de realizare


Consiliul Județean Caraș-Severin a implementat, în parteneriat cu Primăria orașului Moldova Nouă și municipalitățile Golubac și Veliko Gradiște, proiectul transfrontalier Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Ca lider de proiect, Consiliul Județean Caraș-Severin a realizat proiectul tehnic pentru construirea Punctului de Trecere a Frontierei de la Moldova Nouă, a finalizat achiziția bacului de trecere Baziaș 4 și pontoanele de acostare ale acestuia, Baziaș 2 și 3. În responsabilitatea Consiliul Județean Caraș-Severin s-a aflat și procedura de avizare a Punctului de trecere a frontierei nou creat în cadrul proiectului.

Președintele Silviu Hurduzeu și primarul Nebojša Mijović au semnat actul adițional, la contractul de comodat, prin care Primăria municipalității Golubac (Republica Serbia) primește, în folosință gratuită, pontonul Baziaș 2 în vederea operaționalizării bac-ului de trecere Baziaș 4 achiziționat printr-un proiect transfrontalier.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *