Raed Arafat la Reșița! ISU Semenic s-a confruntat cu tot mai multe situații excepționale!


Pompierii militari ai județului Caraș-Severin și-au prezentat bilanțul activității pe anul 2018 în prezența ministrului-secretar de stat Raed Arafat. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Semenic au participat la peste 4100 de intervenții în anul precedent.
Pompierii militari din Banatul de munte au avut un an greu: incendii, inundații, alunecări de teren, descarcerări, care în total au însumat 4.123 de intervenții. Pompierii au acționat pentru stingerea a 731 de incendii în 2018 ceea ce a însemnat aproximativ 2 incendii pe zi. Comparativ cu anul 2017 numărul persoanelor rănite a scăzut de la 10 la 3, a celor decedate de la 5 la 1, iar valoarea bunurilor distruse a scăzut de la 7,2 milioane lei la 5, 06 milioane lei, iar valoarea bunurilor salvate a crescut de la 62,45 de milioane lei la 96,35 milioane lei.
La bilanț a participat și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, care a vorbit despre faptul că tot mai salvatorii se confruntă cu situații excepționale care necesită dotări pe măsură, și i-a asigurat pe pompierii militari că în cursul acestui an vor primi noi echipamente care să le ușureze intervențiile.
Atât reprezentatntul Guvernului în teritoriu, Matei Lupu, cât și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, au apreciat activitatea pompierilor militari.
Timpul mediu de răspuns la incendii al pompierilor cărășeni, în 2018, a fost de 16 min și 36 de secunde, față de 15 minute și 46 secunde în 2017, iar timpul mediu de intervenție a fost de 147 de minute 12 secunde , față de 98 de minute și 36 de secunde în anul anterior.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*