Remember, Laura Stoica…

Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurenţia Stoica) (n. 10 octombrie 1967 – d. 9 martie 2006) a fost o cântăreaţă, compozitoare de muzică pop rock şi actriţă română. Este adesea considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi feminine ale scenei muzicale autohtone.

S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câştigat premiul I la secţiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” şi trofeul acelei prime ediţii de după Revoluţie. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului.

În anii 1990, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică şi de frumuseţea ei, a reuşit să creeze o imagine şi un stil original, fiind prima rockeriţă modernă a României.

A avut mai multe apariţii la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” de la Braşov, în anii 1992, 1997, 2003 şi 2005. În 1992 şi 1997 participă în concursul festivalului şi câştigă premiul I pentru debut discografic şi premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” în 1992 şi premiul al II-lea la secţiunea discografie cu albumul „Nici o stea” în 1997.

Ca actriţă, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.

A decedat în urma unui accident de circulaţie alături cel ce urma să-i devină soţ, bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susţinut la Urziceni.

În 2007 a avut loc prima ediţie a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care doreşte să promoveze tinerele talente din Romania. De asemenea, acest festival reprezintă un tribut adus artistei Laura Stoica.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *