Renuntati la iluzii! Nu exista alimente ecologice pure

Este concluzia cercetatorilor britanici din cadrul Food Standards Agency, cei care au demonstrat ca intre alimentele asa-zis ecologice si cele crescute cu ajutorul pesticidelor nu exista nicio diferenta notabila.

Oamenii de stiinta au comparat continutul de nutrienti al celor doua tipuri de alimente, iar rezultatul a fost unul dezarmanat. Nu exista absolut nicio diferenta notabila. Singura deosebire ar fi aceea ca alimentele ecologice ar contine cu cateva procente mai mult fosfor.

„Nici un produs, nici celalalt nu afecteaza organismul uman. Datele colectate in ultimii 50 de ani ne arata ca nu sunt diferente intre cantitatile de vitamine si minerale continute de cele doua tipuri de alimente”, sustine nutritionistul Alan Dangour.

Mai multi ziaristi au atacat rezultatul cercetarilor, sustinand ca totul nu este decat o incercare a guvernului britanic de a reduce preturile alimentelor ecologice. In acelasi timp, sustinatorii acestor tipuri de produse alimentare au anuntat deja ca vor incepe propriile teste pentru le demonstra calitatea superioara.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *