Reșița a semnat contractul cu Durmazlar

Așa cum va semnalam încă de anul trecut Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a primit o singură ofertă din partea turcilor de la Durmazlar în urma lansării licitației pentru achiziția a 13 tramvaie bidirecționale destinate transportului public din Reșita.

În acest sens, Primăria Reșița a mai făcut un pas pentru reintroducerea tramvaiului în municipiul de pe Bârzava. Primarul Ioan Popa a semnat, astăzi, contractul cu producătorul turc pentru fabricarea a 13 garnituri.

CITEȘTE ȘI: [VIDEO] Tramvaie turceşti în Reşiţa! Durmazlar, ofertant unic la licitaţia pentru pentru achiziţia a 13 tramvaie bidirecţionale, destinate municipiului de pe Bârzava

Primăria Reșița și producătorul turc de garnituri de tramvai Durmazlar au semnat, astăzi, contractul de achiziție pentru cele 13 tramvaie bidirecţionale, destinate municipiului Reşiţa. Compania turcă a fost singura care s-a prezentat la licitația inițiată în ianuarie 2019 de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Garanția funcționării tramvaielor va fi de minim 350.000 km sau minim 5 ani, de la data punerii în exploatare.

„Intrăm în legătură on-line cu Durmazlar, producătorul de tramvaie, care a câștigat licitația și cu ambasadorul turciei la București și vom semna contractul de achiziție a celor 13 garnituri de tramvaiei”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Autoritățile reșițene au renunțat în urmă cu circa nouă ani la circulația tramvaielor din cauza infrastructurii deficitare. Valoarea contractului este estimată la 118,97 milioane de lei (25 milioane de euro), adică 1,9 milioane de euro bucata.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *