Reşiţa va avea fotbal de Liga I! Echipa feminină ACS Banat Girls a promovat în primul eşalon fotbalistic

Într-o vreme în care bucuriile sunt puţine, marea familie Banat Girls a primit o veste foarte bună. Din sezonul viitor, fetele din Banat vor evolua pe prima scenă a fotbalului feminin din România. Decizia luată la nivelul Federaţiei Române de Fotbal a reprezentat şi un frumos cadou pentru preşedintele Daniel Surdu, care şi-a serbat ieri ziua de naştere.

Videoconferinţa organizată săptămâna aceasta de conducerea Federaţiei Române de Fotbal a decis, între altele, şi soarta actualului sezon feminin. Pentru ACS Banat Girls, cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost acela referitor la Liga a 2-a. Aici, campionatul a fost îngheţat, urmând ca ocupantele locurilor I din cele două serii să promoveze în primul eşalon.

Fruntaşă în seria a doua, ACS Banat Girls a obţinut dreptul de a evolua din toamnă în prima ligă feminină a României. O veste minunată şi o bucurie deosebită, după patru ani de muncă, spune antrenorul principal Daniel Amariei.

„După patru ani de muncă a venit cea mai minunată veste pentru noi. ACS Banat Girls Reșița a promovat în Liga I. Din sezonul 2020/2021, ACS Banat Girls va evolua în primul eșalon fotbalistic, ceea ce este o mândrie atât pentru mine, cât și pentru iubitorii fotbalului cărășean. A fost greu la început, apoi, în urmă cu doi ani de zile, a venit prima promovare și atunci ni s-a aprins dorința și mai mare să ajungem în Liga I. Ori de câte ori intram în vestiar le spuneam fetelor că putem ajunge în primul eșalon, dar vă spun sincer că şi eu îmi puneam semne de întrebare dacă vom fi în stare să realizăm acest obiectiv. Era un vis frumos pentru noi și mă bucur foarte mult că a devenit realitate. Este foarte greu de descris în cuvinte ceea ce simţim acum. Ne-am fi dorit ca această bucurie să vină pe teren, pentru că mai aveam nevoie de doar patru puncte pentru a fi promovați din punct de vedere matematic. Bucuria era mult mai mare dacă am fi reușit să jucăm și să promovăm în iarbă, acolo unde am muncit atâţia ani. Ne bucurăm de decizia Federației și totodată suntem preocupaţi de ceea ce ne aşteaptă. Trebuie să muncim mult mai mult, deoarece ne va fi și mai greu în prima ligă. Vreau să mulţumesc familiei mele pentru susţinere, fetelor pentru munca depusă şi părinţilor lor, care ne-au fost alături. Dedicăm acest succes tuturor iubitorilor de fotbal feminin din judeţ, şi nu în ultimul rând preşedintelui clubului, Daniel Surdu, care îşi serbează ziua de naştere şi cred că a primit cel mai frumos cadou. Cu siguranţă, pe plan sportiv, aceasta este cea mai mare realizare a noastră”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

La rândul său, președintele Daniel Surdu a spus: „Pentru mine este un imens prilej de bucurie, mai ales că această promovare a venit chiar de ziua mea. Vreau să le mulțumesc fetelor și tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Cred că trebuie să le mulțumesc tuturor membrilor afiliați ai Federației Române de Fotbal, care au dat dovadă de unitate și de colegialitate, pentru a putea încheia campionatul în această situaţie extremă generată de pandemie. Țin să le mulțumesc tuturor sponsorilor și celor care încă ne ajută, și îmi doresc să găsim înţelegere din partea celor care ne pot ajuta în continuare, mai ales că situația financiară este foarte precară; din punct de vedere fotbalistic cred că putem face față în campionatul Ligii I.”

Din Liga 1 de fotbal feminin nu va retrograda nicio echipă. Sezonul următor se va desfășura într-o serie de 14 formaţii, urmând a retrograda direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 și 14. Ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la un joc de baraj cu formaţiile aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii a 2-a, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *