Roșu contra negru, în finala Cupei CSM Reșița. A câștigat roșu și negru!

În urmă cu 65 de ani, în decembrie 1954, echipa din Valea Domanului, numită pe atunci Metalul Reșița, câștiga Cupa României la fotbal. Aniversarea unuia dintre cele mai frumoase momente din istoria fotbalului reșițean a fost marcată în weekend printr-o amplă competiție de fotbal juvenil organizată de gruparea reșițeană. Cupa CSM Reșița, întrecere adresată tinerilor fotbaliști născuți în 2012, a reunit 10 echipe în noua sală de sport din cartierul Moroasa. La prima ediție a Cupei CSM Reșița au participat ACS Sporting Lupeni, Porto Bega Timișoara, CS Moldova Nouă, ACS Mundo Reșița și câte două echipe ale grupărilor Phoenix Buziaș, AS Recaș și CSM Reșița. Au fost trei zile de fotbal jucat cu pasiune, cu bucurii și lacrimi pe teren și aplauze generoase din tribune. Ieri, competiția și-a desemnat câștigătoarele: în partida pentru locurile 3-4, CS Moldova Nouă a dispus cu 2-0 de Phoenix Buziaș, iar meciul pentru marele trofeu a opus cele două echipe ale CSM-ului, care au dominat clar întrecerea de la Reșița. Pentru că a condus ambele echipe, antrenorul Roco Sandu n-a avut niciun fel de emoție în finală. În cele din urmă, victoria a revenit, cu scorul de 2-1, formației CSM Reșița 2 – dar toți micii rosso-neri au fost aplaudați cu căldură pentru dăruire.

„La marcarea celor 65 de ani împliniți de la câștigarea Cupei României, directorul nostru, Cristi Bobar, a organizat acest turneu, pe care îl consider binevenit. În ceea ce privește performanța elevilor mei, sunt mulțumit că am ajuns cu ambele echipe în finală. Nu-mi place să spun că echipa CSM Reșița 1 a jucat cu CSM Reșița 2, prefer să spun că roșu a jucat cu negru, să nu se creadă că a jucat prima echipă cu echipa a doua, pentru că nu există așa ceva la noi. Un alt aspect pozitiv ar fi acela că nu am primit gol de-a lungul turneului, doar în finală rosso-nerii au înscris unii împotriva celorlați. Mă bucur că am terminat bine anul, urez tuturor mult succes în viitor”, a declarat la final tehnicianul Roco Sandu.

În urma rezultatelor din finale, primele 3 locuri au fost ocupate, în ordine, de CSM Reșița 2, CSM Reșița 1 și CS Moldova-Nouă. Cel mai bun portar al turneului a fost declarat Darius Adamescu de la CS Moldova-Nouă, titlul de cel mai tehnic jucător i-a revenit lui Alexandru Oltean de la echipa Sporting Lupeni, iar golgheter a devenit Dario Jorz de la CSM Reșița.

Post Author: Valerius Hora

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *