S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină!

 

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată a actualizat situația privind lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Având în vedere că situația epidemiologică din interiorul și din afara UE este în continuă schimbare, pentru a încetini răspândirea coronavirusului și pentru a proteja sănătatea și bunăstarea tuturor europenilor, au fost necesare unele restricții de călătorie. Comisia Europeană face tot posibilul pentru a le permite cetățenilor să se întâlnească cu prietenii și cu familia și pentru a asigura libera circulație a persoanelor, a bunurilor și a serviciilor, garantând totodată respectarea măsurilor de sănătate și siguranță.

Pe lista statelor din zona galbenă sunt incluse: Georgia, Serbia, Luxemburg, Croaţia, Muntenegru, Lituania, San Marino, Andorra, Slovenia, Curaçao, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Polinezia Franceza, Suedia, Belize, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Elveţia, Austria, Jersey, Panama, Bulgaria, Palestina, Azerbaidjan, Portugalia, Iordania, Cehia, Armenia, Italia, Danemarca.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test PCR, adică un test pentru diagnosticarea cu Covid 19, în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă nici un fel de simptome specifice coronavirusului.

Persoanele care au avut coronavirus în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Lista completă a țărilor o puteți găsi pe site-ul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Post Author: Patricia Bușcu

One thought on “S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină!

  • Sirbu Mihaela

    (12/11/2020 - 13:55)

    Daca venim cu test de 72 de ore din Austria se mai aplica aceasta carantinare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *