S-a dat startul la drumeții! Salvamontiștii cărășeni vin cu o serie de reguli pentru iubitorii de aventură

După o lungă perioadă în care pasionații de drumeții au fost nevoiți să stea în casă și să practice acest sport în mod virtual, sau doar să-și facă planuri pentru viitor, acum s-a dat startul la drumeții.
Odată cu încetarea stării de urgență, salvamontiștii cărășeni se așteaptă la un număr mare de turiști pe traseele din județul Caraș-Severin. Astfel, au fost verificate și marcate toate traseele turistice, iar începând de astăzi este asigurată permanența în zonele: Muntele Mic-Țarcu, Muntele Semenic, Cheile Nerei, Cheile Carașului și Băile Herculane.

Iubitorii de aventură trebuie însa să țină cont de mai multe reguli, venite din partea echipei Salvamont Caraș-Severin, pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur.

1. Înainte de plecarea în excursie, informați-vă despre starea vremii, despre traseul pe care doriți să-l parcurgeți și gradul de dificultate al acestuia.
2. Plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați să puneți în rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor.
3. Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup.
4. Folosiți doar traseele marcate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.
5. În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.
6. Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul drumețiilor.
7. În caz de rătăcire păstrați unitatea grupului. Rămâneți treji și conștienți, mișcați-vă pe loc pentru a preveni hipotermia și nu consumați alcool. Solicitați ajutor apelând numărul unic de urgență 112 sau Dispeceratul National Salvamont la numărul 0725826668.

De asemenea, pasionații de drumeții nu trebuie să uite că pericolul de răspândire a noului Coronavirus nu a trecut. Se recomandă evitarea deplasării în grupuri mai mari de 3 persoane, păstrarea distanței și echiparea cu măști de protecție și soluții igienizante pe bază de alcool.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *