S-a decis cum se vor încheia mediile școlare! Ce se întâmplă cu elevii care nu au note în semestrul II?

În contextul epidemiei de coronavirus și a deciziei ca școlile să rămână închise până la toamnă, Ministerul Educaţiei a făcut precizări în legătură cu felul în care vor fi încheiate mediile elevilor în acest an şcolar. Spre deosebire de alți ani, când, dacă un elev mai avea nevoie de o notă, putea fi ascultat pe loc, acum situația diferă în mod categoric. De aceea a fost creat un regulament care le arată profesorilor cum vor încheia aceste medii școlare, iar Ministerul a prevăzut 5 situaţii posibile în care se pot afla elevii.

Astfel, în cazul unui elev care are două calificative pe semestrul al ll-ea, media școlară se poate încheia cu cele două note. În cazul în care elevul are doar o singură notă, profesorul poate să evalueze activitatea derulată de elev la orele predate în mediul online, după care să închidă media. O a treia opțiune este luată în calcul pentru elevii care nu au putut frecventa cursurile online. Dacă aceștia au o notă și nu au activitate la cursurile online, profesorul va avea î n vedere la calcularea mediei, nota respectivă și media obținută de elev pe primul semestru școlar, la materia respectivă. În cazul în care, elevul nu are nicio notă sau calificativ pe semestrul al ll-lea, media școlară se consideră media de pe semestrul l. O altă regulă are în vedere că, dacă media pe primul semestru este mai mică de 5, atunci elevul, de comun acord cu profesorul, va susține o lucrare de control, în online, nota obținută la această lucrare fiind considerată media anuală.

Pentru învățământul ante-preșcolar și preșcolar nu este cazul încheierii situației. În schimb, cadrele didactice vor continua să colaboreze cu micuții, fie și de la distanță.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *