Salariile bugetarilor au crescut de la 1 ianuarie! Cine câștigă cel mai mult în Consiliul Județean?


Decât fruntaș la privat mai bine codaș la stat. Asta poate spune oricine a aruncat o privire pe salariile primite de către bugetari și care au fost reactualizate odată cu mărirea salariului minim. Aleșii judeţeni au aprobat salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului propriu, dar şi din cadrul direcţiilor subordonate.
Cel mai mic salariu din consiliul Județean Caraș-Severin îl au debutanții 2.101 lei, însă odată cu creșterea în funcție, a gradului sau a treptei profesionale sumele devin unele la care unii cetățeni doar visează. Astfel vicepreşedinţii Palatului Administrativ au o indemnizaţie de 16.640 de lei. Secretarul județului Caraș-Severin primește între 14.560 și 15.600 lei. Un director general adjunct, un director executiv, și un adjunct al executivului, pentru un șef serviciu și un șef birou, salariile variază între 7.000 de lei şi 11.024 lei/lună. Aprobarea noii grile de salarizare a strârnit o serie de dipute în forul deliberativ între liberali și social-democrați. Aleșii PNL spun că există o diferenţă prea mare între salariile personalului de conducere şi cele ale celor de execuţie.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu a declarat că este normal să existe aceste diferenţe între şefi şi angajaţi deoarece responsabilitatea este mai mare.
La asemenea salarii la care se adaugă sporuri și alte beneficii mediu privat cu greu poate face concurență, iar majoritatea angajaților sunt îndreptățiți să spere la un loc de muncă la stat.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*