Șapte TIR-uri încărcate cu ajutoare au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Reșița


Un convoi umanitar, format din tiruri încărcate cu aparatură şi mobilier medical, dar şi şcolar, care au plecat din Germania, au ajuns, sâmbătă, la Reşiţa, după ce au oprit, iniţial, în judeţul Arad.
Șapte TIR-uri încărcate cu ajutoare au ajuns sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Este vorba de o importantă donație, constând în mobilier, echipamente și consumabile medicale. Ajutorul vine din partea Asociației „Biker-Brummi Hilfe“, o organizație neguvernamentală din Bremen – Germania.
Este o acţiune pe care o pregătim de câteva luni. Iată că prietenii noştri medici şi bikeri din Germania ne-au adus o serie de lucruri utile, de la mobilier, la frigidere pentru dotarea spitalului, diferite materiale pentru spital, dar în acelaşi timp, bănci pentru şcoli şi mobilier pentru centrele de copii. În total, la Reşiţa au fost descărcate şapte tiruri”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldemar Murgu.
Suntem, acum, la Reşiţa, după ce am oprit mai întâi la Arad. Fac parte dintr-o organizaţie umanitară de bikeri, printre care sunt şi câţiva medici. Fac acest lucru de mai mulţi ani şi încerc, alături de colegii mei să ajutăm unele spitale din România. Tirurile conţin un mix, de exemplu, mobilier pentru şcoli, pentru spitale, lenjerie de spital, materiale sanitare şi multe altele”, a declarat preşedintele organizaţiei de bikeri, medicul Hermann Munzel.
Colaborarea cu bikerii germani a început anul trecut, în luna octombrie, când membrii Motor Club Trust Reşiţa au fost contactaţi de bikeri din Arad şi din această organizaţie neguvernamentală germană, pentru a sprijini unele spitale şi centre de copii din judeţul Caraş-Severin.
Asigurarea măsurilor de ordine publică, în zonele în care a fost staţionat convoiul umanitar, a fost executată de efective de jandarmi din Caraş-Severin. Tirurile au plecat din Germania, cu destinaţia Arad, Lipova, Reşiţa şi, mai apoi, Serbia.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *