La Mulţi Ani, Vlad Miriţă!

Vlad (Vlad-Constantin Mirita) este nascut pe 2 august 1981 in orasul Targoviste.

La indemnul mamei sale s-a inscris la cursurile de canto clasic ale Scolii de Arte „Octav Enigarescu” din orasul sau natal pe care le absolvă in anul 2000.

In anul 2002 bunul sau prieten Adrian Mocanu compune o piesa cu care ii propune sa participe la festivalul Mamaia. In acea vara Vlad castiga locul 1 la sectiunea debutanti si astfel isi incepe cariera in lumea muzicii usoare si devine primul artist roman care a abordat stilul crossover sau pop-opera.

A studiat mai bine de 10 ani tehnica vocală, cu regretatul Maestru Corneliu Fânăţeanu (fost solist și Director al Operei Naționale București). A fost solist al primei scene lirice a țării până în anul 2014, scenă pe care a evoluat în roluri precum Arturo în „Lucia di Lammermoor”, Ismaelle în „Nabucco”, sau Alfredo în „La Traviata”.

Tenorul Vlad Miriță este o personalitate complexă, și abordează în egală măsură și repertoriul muzicii ușoare, astfel încât a reprezentat România în anul 2008 la Concursul Internațional EUROVISION. De-a lungul timpului, pe lângă spectacolele susținute pe scenele din țară, tenorul Vlad Miriță a fost invitat în repetate rânduri în teatre și săli de spectacol din Italia, Spania, Belgia, Anglia, Germania, Franta, Olanda, Norvegia, Rusia, Belarus, Ukraina, Korea de Sud și Portugalia.

Pentru că este un iubitor al traditiilor, al istoriei neamului, si un iubitor al muzicii populare pentru care are o slăbiciune aparte, a acceptat cu mare bucurie invitația Operei Naționale București în cadrul evenimentului, „Românește” – Concert dedicat Centenarului Marii Uniri.

Unul dintre hobby-urile lui Vlad este sa urmareasca cursele de raliu la care intentioneaza chiar sa participe intr-o zi. Iubeste animalele: are 4 caini iar ultima achizitie este un superb exemplar Akita Inu. Deasemenea, ii place sa calareasca si in curand o sa aibe propriul cal Frisian.

Sursa: vladmirita.com

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.