Senatorul Ionuț Chisăliță, ironic la adresa primarului Ioan Popa: „Lăsați avioanele, coborâți din ele și haideți să facem ceva pentru dezvoltarea municipiului”

În preajma campaniei electorale pentru europarlamentare, disputele cu substrat politic devin din ce în ce mai spectaculoase și mai colorate, atât la nivel național, cât și pe plan local. Pline de reproșuri și ironii, discursurile politicienilor scot la iveală și multe adevăruri nerostite până acum. Un exemplu în acest sens e opinia senatorului PSD Ionuț Chisăliță despre reușitele primarului reșițean Ioan Popa.

Pe un ton sarcastic, parlamentarul cărășean trece în revistă promisiunile și realizările edilului-șef al Reșiței, pentru a ajunge în final la concluzia că, în acest caz, între vorba și fapte e o mare diferență. Ioan Popa și-a îndeplinit promisiunile doar în proporție de 20-30%, spune Ionuț Chisăliță în textul menționat:

„Neluţule, probleme?
Recunosc că primarul municipiului pe a cărui rază de acțiune am şi eu domiciliul începuse să îmi fie simpatic. Mă feream de colegii de partid să fac afirmaţii de simpatie faţă de Neluţu pentru că, ştiţi prea bine că fiecare partid are talibanii lui. Chiar îmi spuneam în mintea mea, dă-o ‘ncolo de politică, dacă Tăiţelu reuşeşte, ciocul mic şi joc de glezne. Eventual, vreo lovitură la mantinelă să nu se spună că opoziţia doarme. Dar, am aşteptat şi tot am aşteptat. Proiecte anunţate ce aduc cel puţin şapte milioane de euro în Reşiţa. Ce avem acum, după trei ani de mandat? O alee de promenadă, ce-i drept frumoasă, şi? Aaa, să nu uit! Și o balustradă care ne-a costat 8 miliarde lei vechi!

Proiecte. Da, minunate proiecte ce însă, cad unul după altul. Domnul Popa spune de OUG 114/2018 ca despre bariera ce-l împiedică să-şi pună în practică proiectele. Dacă s-ar chivernisi ceva mai bine şi nu ar face un adevărat bungee jumping cu proiectele şi cu bugetul local, parcă m-aş abţine de la a-l critica. Dar, de ceva vreme, Domnia Sa caută scuze motivate prin decizii ale administraţiei PSD pentru a-şi masca impotenţa de a pune în practică nenumăratele proiecte anunţate. Acum, i-a căşunat pe ordonanţa ce spune că, în construcţii, salariul minim este de trei mii de lei. Şi, vezi Doamne, de aia nu poate el dezvolta Reşiţa.

Domnule primar, cu toţii facem politică şi dă bine câteodată să umflăm puţin segmentul în care le spunem alegătorilor ce vom face. Şi dumneavoastră şi eu avem trei ani de când am fost aleşi. Dumneavoastră, la municipiul reşedinţă de judeţ, promiteţi fără acoperire. Îmi cer scuze, pentru a fi corect, aţi cam făcut undeva la 20-30 la sută. Cu indulgenţă dau acest procent, pentru a nu mă acuza de critică fără aplicaţie. Eu, la Senat, am cam trecut de 50 la sută cu proiectele de legi dintre care cele mai multe au devenit legi. Cu toată consideraţia, domnule primar, lăsaţi avioanele, coborâţi din ele şi haideţi să facem ceva pentru dezvoltarea în teren şi nu pe hârtie a acestui municipiu. Cu tot respectul, al dumneavoastră concitadin şi temporar senator, Ioan Narcis Chisăliţă.”

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *