[UPDATE] Sfârșit de săptămână, furtunos în Banatul de munte


Acest sfârșit de săptămână se anunță a fi unul furtunos. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Avertizarea este valabilă până pe 26 iulie, ora 23:00.
În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp”, au transmis reprezentanții ANM.

UPDATE
De asemenea Institul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundații pentru râurile Timiş – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna sunt așteptate „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare”, au transmis reprezentanții INGHA.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *