Silviu Hurduzeu cere reformarea PSD-ului


Silviu Hurduzeu, vicepreședintele al Partidului Social Democrat Caraș-Severin, cere reformarea formațiunii politice de stânga. Acesta face o analiză a cauzelor care au adus partidul în această situație și de asemenea vine cu câteva soluții.
Silviu Hurduzeu, vicepreședintele al Partidului Social Democrat Caraș-Severin, face o analiză a cauzelor care au adus partidul la un scor atât de dezastruos. Acesta consideră că formațiunea a început să cadă odată cu demiterea Guvernului Grindeanu și prin promovarea unor mecanisme și a unor oameni care au acaparat puterea. „Din punctul meu de vedere, căderea partidului a început din momentul în care a fost dat jos Guvernul Grindeanu și a continuat cu politicile greșite de numire, în Guvernul României, având ca scop doar păstrarea majorității în CEx, iar medota a fost multiplicată și la nivelul organizațiilor județene. Acest mod greșit de conducere a partidului s-a perpetuat în timp, așa încât nu a mai corespuns unui PSD modern. Dimpotrivă, s-a îndepărtat de acest aspect. Eu cred că altul ar fi fost rezultatul partidului, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, dacă CEx-ul ar fi acceptat scrisoarea membrilor nemulțumiți la vremea respectivă de conducerea partidului”, a declarat, vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Silviu Hurduzeu avertizează asupra posibilității ca PSD-ul să devină un partid izolat, dar acest lucru poate fi evitat prin reformarea formațiunii politice prin promovarea unor lideri noi și deschiderea partidului către tineri și totodată prin încheierea de alianțe cu partide de stânga. „Să nu uităm că ne așteaptă două rânduri de alegeri, locale și parlamentare, iar pentru a intra cu șanse în această luptă este nevoie de o reformă rapidă, profundă, a partidului. Este neapărat nevoie de o promovare a oamenilor tineri, de calitate, profesioniști în domeniile lor de activitate. În plus, cred că PSD ar trebui să gândească, încă de pe acum, la unele alianțe cu formațiuni politice de centru-stânga, pentru a nu se ajunge în situația în care partidul ar putea fi izolat, atât la alegerile locale, cât și la cele pentru Parlamentul României”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Potrivit lui Hurduzeu situația dramatică în care se află acum PSD este cauzată de asociarea permanentă a partidului cu controversatele modificări ale legilor justiției.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *