Situația COVID-19: nicio persoană infectată în ultimele 21 de zile!

Județul Caraș-Severin a scăpat de coronavirus și a intrat în cea de-a 21-a zi de când nu a fost înregistrat niciun nou caz de infectare cu coronavirus. Deci bilanțul a rămas la cele 112 persoane testate pozitiv.

93 de persoane au fost declarate vindecate, 42 la Reșița și 51 la Caransebeș, iar alți 11 cărășeni au fost declarați vindecați în județul Timiș.

În județ s-au efectuat până acum 1.643 de teste, iar numărul testelor efectuate pe întreg teritoriul României a ajuns la 531.619.

Însă, un număr mare de cărășeni se află în acest moment în izolare la domiciliu, mai exact 4.908, majoritatea sosiți din străinătate. În ultimele 24 de ore, 503 persoane au ieșit din izolare deoarece a trecut termenul de 14 zile. În ceea ce privește persoanele carantinate, un număr de 6 cărășeni se află în acest moment în carantină, iar în ultimele 24 de ore, 4 persoane au ieșit din carantină.

În România, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 21.182. Dintre persoanele confirmate pozitiv 15.283 au fost declarate vindecate, în carantină sunt 2.213 persoane, iar 101.455 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 407 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.287 la linia TELVERDE.

Din păcate, până acum, 1.369 de persoane confirmate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Respectați purtatul măștii în spațiile publice închise, acceptați termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, păstrați distanța socială de siguranță, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranța dvs. și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

Cetățenii trebuie să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

 

Cetățenii trebuie să stie că toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *