Situația școlilor din Caraș-Severin

Mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin au trecut la scenariul roșu de funcționare. Este vorba despre Școala Gimnazială Tirol, după ce șoferul microbuzului școlar a fost confirmat cu infecție cu coronavirus, Școala Gimnazială ”Sfântul Iacob” din Brebu, Grădinița cu Program Normal din Brebu și Școala Gimnazială Nr. 1 din Bocșa, după ce un elev a fost testat pozitiv.

Scenariile care se aplică în școli se actualizează permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

În Caraș-Severin, din totalul de 409 unități de învățământ, 280 aplică scenariul verde, 64 de școli și 2 cluburi ale elevilor aplică scenariul galben și 61 de scoli și 2 cluburi se află în scenariul roșu.

Reamintim că toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița se află pe scenariul roșu, cu lecții exclusiv online, până pe data de 27 octombrie, din cauza ratei incidenței cumulate de cazuri, care a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

Inspectoratul Scolar Județean şi Directia de Sănătate Publică țin o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ, pentru a se asigura că se respectă toate masurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu COVID-19.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *